Καλώς Ορίσατε > Ο Σύλλογος > Ιστορικό της Ε.Κ.Σ

Ιστορικό της Ε.Κ.Σ


 ΠΟΤΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ 

Η "ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ" 

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στις 20 Σεπτεμβρίου 2010 στην αίθουσα του Δημαρχείου Κορίνθου, 51 γνωστοί Κορίνθιοι και Κορίνθιες συγγραφείς προχώρησαν στη δημιουργία της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων», ενός ακμαίου σωματείου που θα συνδέει τους δημιουργούς που κατάγονται από την Κορινθία ή διαβιούν εδώ, θα συγκεντρώνει τις πνευματικές δυνάμεις του τόπου μας, θα υποστηρίζει το συγγραφικό τους έργο, θα το αναδεικνύει και θα το προβάλλει, με όσα μέσα μπορεί να διαθέτει.

Στους οραματικούς στόχους της ΕΚΣ είναι η ίδρυση μόνιμου εντευκτήριου(Λέσχης)συγγραφέων και φίλων του βιβλίου και της τέχνης, το οποίο θα λειτουργεί και ως Κορινθιακή Βιβλιοθήκη, ως Αρχείο χειρογράφων και ντοκουμέντων και ως εκθετήριο προβολής της Κορινθιακής Βιβλιογραφίας.

Το πρώτο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» απαρτίζεται από τους κ.κ.:

    Πρόεδρος: Ματθαίος Ανδρεάδης
    Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Κοκκωνάκης
    Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Δ. Μπάρτζης
    Οργανωτικός Γραμματέας: Ελένη (Νέλη) Σπηλιοπούλου
    Ταμίας: Γιώργος Κωστούρος
    Μέλος: Γιάννης Σώκος
    Μέλος: Ελένη Κυριακοπούλου

Το ξεκίνημα για την ανάδειξη της πνευματικής Κορινθίας έχει ήδη γίνει. Είναι στο χέρι όλων μας να το υποστηρίξουμε, ώστε να επιτύχει...

Καλούνται όλοι οι Κορίνθιοι συγγραφείς να εγγραφούν στην Εταιρεία.

Το σχετικό έντυπο αίτησης μπορείτε να το τυπώσετε από την ιστοσελίδα αυτή, διατίθεται και από τα μέλη του Δ.Σ. Υπεύθυνος για τις εγγραφές νέων μελών ορίστηκε ο Αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Κοκκωνάκης.

*************************************************************
ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΙΕΤΙΑ: 2013-2016

Μετά από τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην Κόρινθο στη Γενική Συνέλευση της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» στις 17-12-2013, ακολούθησε συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 20-12-2013 στον Άσσο, όπου ομόφωνα ορίστηκαν:

Πρόεδρος: Γιάννης Δ. Μπάρτζης (Αρχαία Κόρινθος)

Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Κοκκωνάκης (Κιάτο)

Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Κωστούρος (Νεμέα)

Οργανωτικός Γραμματέας: Ελένη (Νέλλη) Σπηλιοπούλου (Κάτω Διμηνιό)

Ταμίας: Γιώργος Κασκαρέλης (Κιάτο)

Μέλος: Γιάννης Σώκος (Διμηνιό)

Μέλος: Ελένη Κυριακοπούλου (Άσσος)

Κατά τη δεύτερη τριετία το ΔΣ της Εταιρείας συνεδρίαζε αρχικά στη Βιβλιοθήκη του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων στην Κόρινθο, σε χώρο που είχε διατεθεί μόνο για συνεδριάσεις μια φορά το μήνα, προσωρινώς και μέχρι να αποκτηθεί μόνιμη στέγη. Το 2014 ο Δήμος Κορινθίων παραχώρησε στην ΕΚΣ το γραφείο του Τοπικού Συμβουλίου της πρώην Κοινότητας Ασσου, στον Άνω Άσσο. Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε όντως για συνεδριάσεις για δύο περίπου χρόνια, ώσπου οι νεοεκλεγέντες τοπικοί άρχοντες στον Άσσο διεμήνυσαν ότι επιθυμούν το γραφείο για δικές τους χρήσεις και αφαίρεσαν ακόμα και το κλειδί του γραφείου. Το ΔΣ της ΕΚΣ έπρεπε να ειδοποιεί τον τοπικό Προεδρο 'Ασσου κάθε φορά που επιθυμούσε να συνεδριάσει, για να έρθει κάποιος από την κοινότητα να ανοίξει την αίθουσα. 
Από τον Ιανουάριο του 2016, μετά από συγκέντρωση στο Επιμελητήριο Κορίνθου (31/1/16), αυτοδιοικητικών, πολιτειακών, επιχειρηματικών κ.ά. φορέων του νομού και μελών της ΕΚΣ, αποφασίστηκε να ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χορηγιών για την αγορά μόνιμης στέγης στην Κόρινθο.
Στις 22 Ιανουαρίου 2017 γίνονται αρχαιρεσίες στην Κόρινθο για εκλογή ΔΣ και ΕΕ για την τρίτη τριετία της ΕΚΣ. Η νέα διοίκηση θα χειριστεί και το κορυφαίο ζήτημα αγοράς μόνιμης στέγης της ΕΚΣ και ταυτόχρονης δημηιουργίας εκέι της Παγκορινθιακής ΒΙβλιοθήκης με ΟΛΑ τα βιβλία ΟΛΩΝ των Κορινθίων συγγραφέων, όλων των γενεών. 
 

 
Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων