Καλώς Ορίσατε > Ο Σύλλογος > Βραβεία

Βραβεία


 • Απονομή Βραβείων της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων (2011) 
 • Το Δ.Σ. της "Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων" τιμά με ειδικό βραβείο ένα/μία Κορίνθιο/α συγγραφέα κάθε χρόνο για το συνολικό της/του έργο. Το έτος 2011 το βραβείο απονεμήθηκε στην Κορίνθια ποιήτρια Ευαγγελία Παπαχρήστου - Πάνου, η οποία με το ποιητικό και δοκιμιακό της έργο τιμά και προβάλλει τα κορινθιακά γράμματα.

  

 
 

 • Απονομή Βραβείων της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων (2012) 
 • Για το έτος 2012 τιμήθηκε με το βραβείο της Ε.Κ.Σ. ο Σπύρος Μιχόπουλος, επίτιμος Επόπτης Δημοτικής Εκπαίδευσης, μελετητής, συγγραφέας, εκδότης του κορινθιακού περιοδικού ΑΙΠΥΤΟΣ, το οποίο αποτέλεσε σταθμό στον περιοδικό τύπο της Κορινθίας, για την υψηλή αισθητική του εμφάνιση και για την αρτιότητα και την εγκυρότητα των επιστημονικών, λαογραφικών και λογοτεχνικών του σελίδων. Η απονομή έγινε στην αίθουσα της Ε.Ε.Λ. στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου 2012. 

 • Απονομή Βραβείων της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων (2013) 
 • Για το έτος 2013 επιλέχθηκε να τιμηθεί ο Πρόεδρος της "Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων", Ματθαίος Ανδρεάδης, νομικός, ερευνητής, ο οποίος πέραν των πολλών δημοσιεύσεων και επιστημονικών ανακοινώσεών του σε ημερίδες και συνέδρια, έχει συγγράψει πολύτομη Ιστορία της Κορινθίας, συντελώντας τα μέγιστα στη δημιουργια της Κορινθιακής ιστοριογραφίας. Ο θάνατός του την 14-02-2013 ματαίωσε την προγραμματισμένη εκδήλωση απονομής. Το βραβείο επιδόθηκε τιμητικά στην οικογένειά του, στην κατοικία του στην Αρχαία Κόρινθο, παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ.

 • Απονομή Βραβείων της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων (2014) 

Στο δημοτικό θέατρο στο Κιάτο, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια εκδήλωση της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων», κατά την οποία, όπως έχει καθιερωθεί, έγινε η απονομή των βραβείων προς εξέχουσες προσωπικότητες των Κορινθιακών γραμμάτων. Καλωσορίζοντας το πολυπληθές κοινό ο Πρόεδρος της «ΕΚΣ» κ. Γιάννης Δ. Μπάρτζης αναφέρθηκε στους τιμώμενους της φετινής χρονιάς που είναι δύο, διότι το Δ.Σ. αποφάσισε τη θέσπιση ενός ακόμα βραβείου, το οποίο απονέμεται για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα η οφθαλμίατρος, συγγραφέας και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών» κυρία Σεβαστή Χαβιάρα-Καραχάλιου τιμήθηκε με το νέο Βραβείο «Περίανδρος ο Κορίνθιος», με το οποίο τιμώνται πρόσωπα που στο πλαίσιο συλλογικών δράσεων ή με ερευνητικές δραστηριότητες ή με εκδοτικές πρωτοβουλίες περιοδικών εντύπων και εφημερίδων ή με όποιον άλλο τρόπο έχουν συμβάλει σημαντικά στην προβολή και στην ανάδειξη της πνευματικής πλευράς της Κορινθίας και έχουν ενθαρρύνει ή παρακινήσει νεότερους συμπολίτες μας να ασχοληθούν με τα Κορινθιακά Γράμματα.

Το Βραβείο «Ματθαίος Ανδρεάδης», με το οποίο έχουν ως τώρα τιμηθεί: η ποιήτρια κυρία Ευαγγελία Παπαχρήστου-Πάνου καταγόμενη από το Χιλιομόδι (2011), ο εκδότης του περιοδικού ΑΙΠΥΤΟΣ, καταγόμενος από τη Στυμφαλία, πρώην Επόπτης Εκπαιδεύσεως κύριος Σπύρος Μιχόπουλος (2012) και ο πρώτος Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της «ΕΚΣ», ο ιστορικός της Κορινθίας, δικηγόρος, αείμνηστος Ματθαίος Ανδρεάδης, αποφασίστηκε για τη φετινή χρονιά να απονεμηθεί στον Δρα Φιλοσοφίας, επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων, Πανεπιστημιακό Καθηγητή Ιστορίας της Φιλοσοφίας και Θρησκειολογίας, τ. Δ/ντή Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εργώδη συγγραφέα κύριο Παναγιώτη Γ. Φούγια, καταγόμενο από το Φενεό.

Τελειώνοντας ο κ. Μπάρτζης διαβεβαίωσε τους δύο εκλεκτούς τιμώμενους, την κυρία Σεβαστή Χαβιάρα-Καραχάλιου και τον κύριο Παναγιώτη Φούγια, ότι η βράβευσή τους αποτελεί για την «ΕΚΣ» Χρέος και Τιμή και Έμπνευση!


 • Απονομή Βραβείων της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων (2015)

 • Tο 2015 σε εκδήλωσή που διοργανώσαμε μαζί με τον Δήμο Βόχας και το Πολιτιστικό Σωματείο "Νέα Διάπλαση Μπολατίου" στο Μπολάτι, τιμήσαμε με τα ετήσια βραβεία της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα από το Φενεό, κ. Άγγελο Μπουβή και τον Βραχατιώτη Αντιναύαρχο Λιμενικού, μελετητή της πελοποννησιακής λογοτεχνίας, ποιητή και συγγραφέα, κ. Κώστα Σταμάτη. 


 • Απονομή Βραβείων της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων (2016)
 • Tο 2016 σε εκδήλωσή που διοργανώσαμε μαζί με τον Δήμο Ευρωστίνης Ξυλοκάστρου, στο Ξυλόκαστρο, στις 14 Δεκεμβρίου 2016, τιμήσαμε με τα ετήσια βραβεία της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων τον γνωστό ποιητή, εκπαιδευτικό (μαθηματικό), κ. Τάκη Μιχόπουλο με το βραβείο "Ματθαίος Ανδρεάδης" και τον φιλόλογο, εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Δημήτρη Διαμαντόπουλο με το βραβείο "Περίανδρος ο Κορίνθιος".  


 

 
Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων